Receptů na velikonoční beránky existuje bezpočet. Tento bezlepkový má ještě jednu zvláštnost, chutná po vaječném koňaku. Na konci najdete ještě další tipy.
Kategorie Bez lepku, Dezert
Kuchyně Česká
Keyword beránek, bezlepkový, tradiční, Velikonoce
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 35 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 8osob
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
90gkokosového cukru
5vajec
1vanilkový cukr
250mloleje
250mlvaječného koňaku
150gkokosové mouky Alikazakoupíte na Marketu Ženy s.r.o.
80gGustinu či Solamylu
1ks prášku do pečiva
Instrukce
Žloutky utřeme s cukrem do pěny.
Přidáme další ingredience a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Nalijeme do formy a pečeme 5 minut na 170 °C a 30 minut na 160 °C.
Notes
Pár tipů na závěr:Kokosovou mouku (ale stejně dobře můžete použít i mandlovou, lískooříškovou či arašídovou) zakoupíte na Marketu Ženy s.r.o.Těsta budete mít pravděpodobně více, než se vejde do formy na beránka. Mně to tedy tak vyšlo, jinak by mi beránek šel naproti :) Zbylé těsto tedy nalijte do formiček na muffiny a máte alespoň něco pro ty, co by vám chtěli zakrojit do beránka dřív, než chcete.Chcete-li si trochu pohrát, můžete z muffinů udělat malé ovečky za pomoci krému, například z kokosového pudinku a trochy vaječného koňaku. Další dozdobení už je pak na vaší fantazii. Dobrou chuť!