Mleté vegan maso rozdělíme na čtyři stejné kousky a vytvarujeme burger, přidáme všechny uvedené ingredience, dáme na rozpálenou grilovací pánev s olejem nebo ghí máslem, prudce chvíli opečeme, otočíme a pak ještě cca pár minut po každé straně mírně dopečeme. Můžeme podávat s bramborem, vegan tatarkou, nebo také se zeleninou. Vegan mleté maso jsem si […]
Celozrnný bulgur si uvaříme podle návodu a zároveň k němu přidáme zeleninový bujón pro lepší chuť. Zvlášt si udusíme zeleninu, jaká komu chutná, já mám raději mraženou, protože je zdravější. Na cibulce si orestujeme houby. Když máme bulgur uvařený, přidáme všechny ingredience a dobře promícháme. Ozdobíme bylinkami. Toto je recept na moje zdravé stravování, takže si můžete přidat cokoliv od […]
Houževnatec jedlý – původem z Východní Asie je třetí nejpěstovanější houbou na světě. Pro své pozitivní účinky na zdraví je velmi oblíbená v asijské a orientální kuchyni a je častou přísadou vegetariánských jídel. SHIITAKE můžeme používat v kuchyni do různých směsí, polévek, omáček, pod masa a nebo si ho vychutnat samostatně orestované na másle jako svačinku s […]
Moje dcera mi často posílá květiny přes kurýrní službu, protože nás dělí větší vzdálenost. Nejinak tomu bylo i tentokrát, v den mého významného jubilea. Příjemná slečna mi přinesla krásně zabalenou květinu. Když jsem jí rozbalila, byla jsem velice dojata. Tentokrát do byly květiny zasazené do florexu a v krásném proutěném košíku. Zase něco jiného než běžně dostávám. Velice […]
Protože já osobně již spoustu let nepeču, nepoužívám cukr ve svém stravování, ale přesto mlsám. Mám velmi šikovnou snachu, která uznává stravování Low Carb a peče úžasné zákusky z různé mouky, nikoliv však z bílé, pouze mandlové, kokosové, slunečnicové apod. Jakmile něco upeče, vždy se se mnou rozdělí a já si bez výčitek svědomí pochutnávám u kafíčka. Dokáže […]