Domácí sýr z rostlinného mléka
Ingredience
- Krok 1
- 350 ml mléka kokosové, sojové a pod.
- 4 Pl. kvasnicové vločky
- 2 Pl. Agar-Agar
- 1 1/4 Čl soli
- 1/2. Čl česneku
- 1/4. Čl papriky dle chuti klidne i čili
- Krok 2
- 80 Gr. Kyselého nálevu ze zelí a pod., lze nahradit 70 ml vody s 2 Pl. umeocta
- 1 1/2 Pl. Tapioka škrobu pokud jsou to kuličky, tak je nutné je rozmixovat na prášek
Instrukce
- Všechny ingredience z kroku 1 pomocí metličky smíchat v hrnci a přivést k varu.
- Ubrat plamen a za stálého míchání vařit 5 minut.
- Odstavit z plotny a přidat smíchané ingredience z kroku 2.
- Poté ještě 1 minutu povařit a přelít do olejem vymazané misky. Nechat ztuhnout.
- Tento sýr se dá krájet na plátky, jako obloha na chléb, ale i strouhat na zapékané pokrmy nebo pizzu.
- Koření lze nahradit podle libosti a chuti.
i ta je výborná…
No tak toto není nic pro mne, s výrobou sýrů jsem začala a skončila u domácí Lučiny. Ostatní si raději koupím.
sýry mám ráda, ale zatím jsem se nepustila do jejich domácí výroby…
Až bude čas a chuť…