Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Domácí sýr z rostlinného mléka
Vytisknout recept
Přemýšlíte, jak vyrobit domácí veganský sýr? Tady je!
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
10
minutes
min
Celkový čas
20
minutes
min
Porce
2
porce
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
Krok 1
350
ml
mléka
kokosové, sojové a pod.
4
Pl. kvasnicové vločky
2
Pl. Agar-Agar
1 1/4
Čl soli
1/2.
Čl česneku
1/4.
Čl papriky
dle chuti klidne i čili
Krok 2
80
Gr.
Kyselého nálevu
ze zelí a pod., lze nahradit 70 ml vody s 2 Pl. umeocta
1 1/2
Pl. Tapioka škrobu
pokud jsou to kuličky, tak je nutné je rozmixovat na prášek
Instrukce
Všechny ingredience z kroku 1 pomocí metličky smíchat v hrnci a přivést k varu.
Ubrat plamen a za stálého míchání vařit 5 minut.
Odstavit z plotny a přidat smíchané ingredience z kroku 2.
Poté ještě 1 minutu povařit a přelít do olejem vymazané misky. Nechat ztuhnout.
Tento sýr se dá krájet na plátky, jako obloha na chléb, ale i strouhat na zapékané pokrmy nebo pizzu.
Koření lze nahradit podle libosti a chuti.