Nechcete trávit v kuchyni příliš mnoho času? Rádi byste si přípravu jídel ulehčili? Ať už se chystáte na pečení nedělní bábovky, sladkou tečku pro návštěvu nebo pečené maso pro celou rodinu, existují vychytávky, jež vám nejen ušetří čas, ale jsou také zárukou skvělého úspěchu. 

3 triky na perfektní pečení:

1. Chytrá trouba je základ

Rovnoměrné pečení vám usnadní cestu za skvělým výsledkem. Vestavěná trouba Beko s technologií AeroPerfect™, HomeWhiz připojením a pyrolytickým čištěním se stane vaším nejlepším spojencem. AeroPerfect™ je kombinace speciálního ventilátoru a upraveného prostoru trouby, jež vám zajistí rovnoměrné pečení jídla. To znamená, že rozloží teplo ze všech stran pokrmu bez rozdílů teplot, takže se jídlo v troubě peče všude stejně. Výsledkem je bez popraskání, spálení či nedopečení naprosto perfektní pokrm. A navíc trouba peče úsporněji, takže šetří i náklady na elektřinu. 

Foto: se souhlasem Beko

2. Vsaďte na moderní techniku

Proč si neusnadnit pečení pomocí chytrých mobilních technologií. Například vestavěná trouba Beko s technologií AeroPerfect™ a její aplikace HomeWhiz vám rozšíří možnosti používání trouby. Stačí ji nainstalovat do svého chytrého telefonu a během vteřiny vám poradí, jaký nejlepší program pro pečení zvolit nebo snadno zjistíte, kolik času zbývá do konce pečení. Troubu si můžete i snadno spustit na dálku. Navíc v aplikaci najdete nepřeberné množství receptů, které lze stáhnout a vesele péct podle nich.

Foto: se souhlasem Beko

Zapojte se do testování:

Neváhejte se zapojit do testování nejmodernější multifunkční trouby Beko s technologií AeroPerfect™, které právě probíhá. Využít můžete speciální slevy -30 %. Více informací se dozvíte ZDE.

3. Žádné otevírání!

Pokud vás neustále láká otevírat troubu a kontrolovat jídlo, jak „vypadá“, rychle si to rozmyslete! Po každém otevření dvířek totiž poklesne teplota uvnitř trouby o celých 25 stupňů Celsia a může trvat až 10 minut, než se znovu vyhřeje na původní teplotu. Tento pokles stačí na to, abyste si zbytečně prodloužili čas pečení. 

4. Nechte jídlo odpočinout

Zkušení kuchaři vám doporučí, abyste se drželi se rčení: „žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří“. Pokud chcete, aby steak nebo pečené kuře byly šťavnaté, nechte je před porcováním a servírováním několik minut odpočívat. Maso se totiž ještě pár minut dopéká, i když už jste ho z trouby vyndali. Když ho však začnete hned řezat, šťáva vyteče ven a maso pak bude zbytečně suché.

5. Usnadněte si úklid

Víte, že byste měli troubu čistit pravidelně po každém pečení? Do toho se ale po výborném obědě nebo skvělém dezertu nikomu nechce, nemyslíte? Pokud si však vyberete troubu Beko s technologií AeroPerfect™ a pyrolytickým čištěním budete mít úklid prakticky bez práce. Čištění pyrolýzou probíhá tak, že se vnitřek trouby zahřeje na extrémně vysokou teplotu – až na 500 stupňů Celsia. Tím se spálí naprosto všechny tuky, nečistoty a usazeniny, které se v troubě nahromadily. Pak už jen vezmete hadřík a snadno setřete popel, který se vytvořil. 

Foto: Shutterstock, se souhlasem Beko

Tagy:
1 Komentář
  1. Romana Mlynářová 2 roky ago

    Kouknu na testování

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account