Halloween se blíží, tak se na něj pojďme trochu připravit. Někteří tento svátek nemusí, jiní se na něj každoročně těší, přesto alespoň po kulinářské stránce jej oslavit můžeme. Připravte lahůdky, které rozproudí krev i chuťové buňky, a nápoje měnící se zázračně před očima. Stačí málo a obyčejné suroviny se promění v čarovné či strašidelné dobroty, které okouzlí vaše smysly. Nadšení budou hosté vašeho tajemného večírku i děti, jež si Halloween užívají asi nejvíc.

Dostatečně strašidelnou výzdobu začínající u vyřezané dýně již zřejmě máte připravenu. Možná i kostýmy na halloweenskou party. Stejně důležitá je ale děsivá tabule, která každého dostane již po vizuální stránce, což teprve po té chuťové. Někdy na halloweenské recepty stačí velmi málo, třeba šikovně nakrojené listové těsto, do něhož zabalíte párek, vytvoříte očička z majonézy a kečupu a ejhle, mumie je na světě.

Foto: Shutterstock

Strašidelné papriky

Ingredience

Velké papriky

mleté maso

rajčatová omáčka

rýžové nudle

koření dle chuti

Postup

Paprikám seřízneme vrchní část podobně, jako bychom chtěli kuchat dýni. Odstraníme zrníčka a vyřežeme „obličej“.

Mleté maso si ochutíme dle preferencí, přidáme předem uvařené rýžové či jiné nudle a napěchujeme do paprik. Dáme zapéct do trouby a před servírováním nalijeme dospodu „krvavou“ rajčatovou omáčku.

Nechcete-li zapékat, lze vytvořit i variantu studenou, kdy jako náplň použijeme nudle smíchané s tuňákem.

Foto: Shutterstock

Halloweenské cupcakes

Ingredience

Dýňový základ

250 g dýně

2 vejce

100 g třtinového cukru

130 ml oleje

250 g hladké mouky

½ prášku do pečiva

1-2 lžičky perníkového koření (skořice, badyán, hřebíček), lze přidat i kardamon či zázvor

Kdo má rád, může přidat i najemno nasekané vlašské ořechy

Krém

200 g mascrpone

moučkový cukr dle chuti

400 ml smetany ke šlehání

potravinářské barvivo dle preferencí (nemusí být)

Lze dát i méně smetany a přidat zakysanou smetanu (víceprocentní)

Dozdobení

Sušenky Oreo či jiné tmavé

Lentilky

Postup

Z dýně si připravíme pyré, které smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme těsto. Těstem plníme košíčky na muffiny přibližně 1 cm pod okraj. Pečeme 25 minut na 170-180 °C (záleží vždy na troubě).

Z mascarpone a dalších ingrediencí vyšleháme hutný krém, kterým naplníme cukrářský sáček a zdobíme upečený základ.

Kulatou sušenku rozpůlíme a zapíchneme do krému, lentilky použijeme na oči.

Foto: Shutterstock

Zdroj: Wikipedia Commons

Foto: Shutterstock

Tagy:
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    tento svátek jde zcela mimo mě… Když dýni, tak na polévku nebo na džem a kompot…, ale škoda jí vydlabat a vyhodit….

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Krasne, skoda, ze nejsou do receptu vkladat.

  3. Romana Mlynářová 1 rokem ago

    Překrásné recepty. Mohu přidat jeden od předků. Z těsta na jídáše vytvoříme kosti a pečeme dozlatova.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account