Tři jídla denně a dost?
Dobrý den, Ženy,
ráda čtu knihy a články o výživě, a za poslední dobu se často setkávám s trendem ‘Třikrát a dost’. 
Aneb snídaně, oběd a večeře. Dříve se doporučovalo jíst denně pětkrát malé porce, někdy se přidávala i tzv. druhá večeře.
K snídani se teď doporučují sacharidy, jako vločky, cereálie, pečivo. I ovoce by se mělo řadit do první poloviny dne. 
Naopak svačina mezi snídaní a obědem se nedoporučuje, také se vynechá svačina mezi obědem a večeří. Z důvodu, že když tělo nedostává živiny ‘každou chvíli’ tak začne energii čerpat z tuku, namísto z potravin. 
K obědu se dají bílkoviny, třeba sója, maso se zeleninou.
K večeři se narozdíl od snídaně nemají sacharidy už jíst, a má se jíst odlehčená strava, dobrá volba je zeleninová polévka. Neměli bychom po večerech chroupat u televize brambůrky, sušenky, ani ‘pečivo a něco k tomu’ (sacharidy). Líbí se mi tip Agáty Prachařové, z knihy Agátina cesta k dokonalé postavě, že když už u televize nejen sedíme, ale i něco chroupeme, ať si dáme okurky v nálevu. 🙂

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account