Důležitý je dostatek probiotických bakterií laktobacilů a bifidobakterií, které zajišťují správné fungování trávení. Najdete je v zakysaných mléčných výrobcích, tvrdých sýrech jako ementál a v kysaném zelí. Koupit je můžete v lékarně, ale lepší je sáhnout po přirozenější formě ve stravě.
     Kromě toho, že udržují v pořádku trávení, zvyšují obranyschopnost, působí i jako prevence respiračních onemocnění a infekci močových cest a zmírňují i projevy nesnášenlivosti vůči laktóze.
     To prebiotika představují nestravitelnou složku stravy, která slouží jako potrava právě pro probiotika. Prebiotika jsou ve vláknině, např. v otrubách, ovoci, zelenině jako česneku, cibuli a pórku. Preventivně působí proti zácpě a snižují riziko nádorových onemocnění.
     A aby toho nebylo málo, existuje ještě synbiotika: ta spojuje vlastnosti probiotik i prebiotik v jednom výrobku zároveň.
V tomto období velice často konzumuji čerstvé kysané zelí a celoročně jogurty s probiotiky.
 
 
 
     
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account