Další z velmi povedených akcí pod taktovkou Pavla Maurera, pro mne byl i letošní ročník Prague Food Festivalu, který se konal na Vyšehradě.
Festivalu jsem se zúčastnila v neděli a byť to byl poslední den, kdy tato akce probíhala, tak dle účasti i podle front u jednotlivých stánků tomu nic nenasvědčovalo. Skutečně bylo z čeho vybírat a co ochutnávat. Specialit bylo na každém rohu mnoho a pro každého gurmána jsou tyto akce svátkem.
Opravdu se musím podepsat pod heslo Pavla Maurera: Nejezte blbě! Každá specialita, kterou jsem měla možnost ochutnat byla fantastická. Nejen že to nádherně vypadalo na talířích, ale hlavně to fantasticky chutnalo. Skvěle vyvážené chutě, vůně a barvy. Díky patří také síti Kaufland, hlavnímu dodavateli surovin festivalu.
Je báječné a velmi inspirativní, že máme díky těmto akcím možnost ochutnat pokrmy od těch největších profesionálů ve svém oboru. Velikou inspirací pro mne byla i kulinářská show italského šéfkuchaře Morena Cedroniho, který své publikum dokázal zaujmout nejen svými výtečnými a velmi nápaditými recepty, ale také svým “italským” projevem, který prostě zaujal sám o sobě. 🙂 Dalším skvělým zážitkem byl “coocking mentoring” ve stánku Kaufland Let’s BBQ se Zdeňkem Pohlreichem, viz foto. 
A co si mé chuťové buňky získalo nejvíce?
Pro mne to bylo neuvěřitelně chuťově sladěné menu od našeho Národního týmu AKC ČR, který si pro festival připravil menu, se kterým v dubnu 2018 vyhráli zlato na mistrovství světa v Singapuru. Jejich hlavní chod telecí svíčková, omáčka z foie gras, smažený telecí brzlík, lanýžová bramborová kaše, byl naprosto neskutečný.
Co vy, také milujete jídlo a zkoušíte nové věci a recepty?
 
Tak už teď se těším na další podobnou akci. 🙂
 
Šárka a Jitka 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account