Takže je to kafe? Nebo čaj? Nebo zase nějaká hipsterská limoška? Cold brew je nepochybně hitem letošní letní kávové sezóny. Espressu s ledem, zmrzlinou a brčkem zřejmě odzvonilo, trendy velí louhovat kávu ve studené vodě.
Ano, cold brew je další z alternativních příprav káv a to jedna z těch nejpřekvapivějších. Není třeba plotýnek, varných konvic, všemožných pressovarů a dalších udělátek. Není třeba ničeho, co jsme dosud považovali za nejzákladnější výbavičku každého kávomilce. Cold brew je káva extrahovaná ve studené vodě či vodě pokojové teploty po dobu zhruba 12ti hodin. Přecedit a je to. Aha. Jste v šoku?
Ačkoliv se nepřipravuje pod tlakem ani za vysokých teplot, otevírá zcela nové dimenze vjemů a dojmů z kávy. V jemné ovocné chuti ucítíte i malé nuance mezi jednotlivými druhy káv i styly pražení. Ačkoliv je příprava až směšně snadná a vhodná na domácí vychutnávání, prosím, zapomeňte na takové ty standardy, kávy belissima maxima grande a podobně. Pokud zvolíte čerstvě praženou jednodruhovou arabiku, cold brew vám to zajisté vrátí v podobě lahodného osvěžujícího zážitku.
Takže všimněte si, jak se v kavárnách plní lednice pestrobarevnými a stylovými plechovkami a skleněnými ozdobnými lahvičkami. Cold brew prostě letí. Čerstvost je nicméně nenahraditelná, takže spěchejte pro svou oblíbenou čerstvě umletou kávu a ochutnejte ji  třeba s mátou a citronem. V případě cold brew není třeba držet se zpátky.
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account