Nabízím vám recept na ořechový chlebíček, který může být i skvělým mlsáním, či ošálením hladového žaludku při dietě, protože obsahuje jen minimum sacharidů. Co potřebujeme na jeden bochníček, který se vejde do klasické 30 cm dlouhé formy?

    10 dkg vlašských ořechů
    10 dkg neloupaných mandlí
    10 dkg dýňových semínek
    10 dkg lněných semínek
    10 dkg slunečnicových semínek
    10 dkg sezamových semínek
    tři lžíce oleje
    pět vajec
    jednu lžičku soli

 
Klasickou 30 cm dlouhou formu na pečení chleba vyložíme papírem na pečení. Papír předtím zmačkáme a namočíme, krásně se nalepí na stěny a dno formy.
Ořechy a mandle trochu nasekáme na menší části a lněná semínka v hmoždíři rozbijeme, lépe pak uvolňují cenný lněný olej. Poté si vezmeme mísu a ořechy a semínka do ní nasypeme. Promícháme s olejem. 
Vajíčka se solí našleháme do pěny, nalijeme k semínkům a důkladně promícháme.
Těsto nyní nalijeme do chlebové formy a povrch zarovnáme a uhladíme.
Pečeme přibližně hodinu při 160°C. 
Vyklopíme po vychlazení a krájíme, až je chlebíček úplně vychlazený. Já ho dokonce krájím až druhý den. 
 
TIPY: Vychlazený chlebíček rozkrájím na plátky, které zabalím do alobalu a zamrazím. Vytahuji pak plátky podle potřeby. Na Vánoce můžeme ubrat soli a do těsta přidat rozinky a jiné pochutiny. 
 
Dobrou chuť 🙂
 
 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account