Už se k vám také doneslo toto sousloví a nemáte ponětí, co se skrývá pod „pokličkou“? Slow znamená v překladu – pomalý, pozvolný. Takže zvolněte a přečtěte si pár řádků o zdravém směru ve stravování.
Slow food – nový rozměr
Primárním úkolem hnutí Slow Food je naučit se dostatečně vnímat jídlo a kulturu stolování ve své jedinečné kráse. Vychutnat si produkty od místních chovatelů a pěstitelů, kteří tímto dostávají větší šanci na úspěch v době, kdy je tiše „zadupávají“ do země řetězce.
Domácí plodiny a produkty tedy hrají hlavní roli v tomto velkofilmu, ve kterém si můžete zahrát i vy. Je to tak snadné. Podpořte svého souseda včelaře koupí skvělého medu, místo pochybného „medu“ s neznámým obsahem i původem. Kupte si čerstvé maso od chovatele za městem, místo mraženého masa z obchodu.

Zrod hnutí SLOW FOOD
Počátek vzniku hnutí se datuje již od osmdesátých let minulého století. Zakladatelem je Ital Carlo Petrini, gastronom a novinář. Organizace má nyní mnoho příznivců a díky podpoře sponzorů expanduje po celém světě.
Slow food na vaší straně
Podpora:

    Ekologie.
    Místních produktů.
    Zdravého stravování.
    Zachování kvalitní kultury stravování.


Fast food na druhé koleji
Vymaňte se ze svěrací kazajky fast foodu, kteří nám káží vodu a pijí víno. Nechte uzdravit naše tělo od škodlivých toxických látek a chraňte vaše děti před „zkázou“. Svěřte jim dědictví v podobě předaných roky ověřenými rodinnými recepty na zdravá jídla. Děti jsou otevřená nádoba, učí se rychle a jednou vám budou vděčni za tento zdroj cenných informací.
Děkuji za přečtení a zamyšlení nad problematikou našeho stravování.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account