162

Letos jsem se v duchu tradic pustila do pečení Jídášů.
Ingredience: 1 kg polohrubé mouky, 30 g droždí, 250 ml mléka i více, 120 g másla, může být i Hera, 100g cukru krupice, 2 žloutky, sůl, rozšlehané vejce na potření, pečící papír nebo tuk a na vymazání plechu, pokud máte rádi tak tekoucí med na polití již hotových Jídášů.
 
Postup: Z vlažného mléka, lžíci cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, vložíme nakrájené máslo, žloutky a špetku soli. Přelijeme kváském a mícháme těsto. Dále necháme asi 1 hod kynout.
Z těsta utvoříme válečky, rozkrájíme na kousky a vyválíme válečky, které zapleteme nejdříve do kruhu a pak protáhneme suk. Na plechu, vyloženém pečícím papírem, nebo vymazaném, poklademe Jídáše, počítáme, že v troubě nakynou, necháme chvíli vykynout a potřeme rozšlehaným vějcem. 
Pěčeme ve vyhřáte troubě, při 200 stupních dozlatova, přibližně 15 min.
Dobou chuť a přeji pěkné Velikonoce
 
 
 
 

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account