Nejen, že jablka Vám spolehlivě zajistí přísun vitamínu C a řadu antioxidantů, které chrání DNA v lidských buňkách a snižují tak riziko vzniku rakoviny, ale také

    snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu a krevních tuků
    posilují imunitní systém, srdce a krevní oběh
    stabilizují hladinu cukru v krvi
    příznivě ovlivňují celou zažívací soustavu
    mají vysoký obsah vlákniny
    posilují dásně
    působí protizánětlivě

A to není vše. Jablka můžete nastrouhat nebo rozmixovat a vzniklou hmotu nadávkovat a zmrazit. Oceníte je při přípravě omáček na maso, do tvarohových dezertů, ale hlavně jako základ do sladkého těsta. Muffinům nebo koláči na plech dodají krásnou vůni, sladkou chuť a lehkost.
 A pokud Vám trocha jablečného pyré zbyde, použijte ho klidně jako pleťovou masku. Jablka totiž obsahují rutin, který posiluje cévy a pomáhá proti rudým skvrnám a praskajícím žilkám v obličeji, na které pleť trpí hlavně v chladné měsíce.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account