Na velikonoční nádivku jsem letos použila asi půlku veky, bohužel, nic lepšího (zdravějšího) manžel nesehnal a já nakupovat nechodím.
Nakrájela jsem to na kostky a malinko polila mlékem.
Na drobné kousky jsem si nakárájela asi 15 dkg kuřecí šunky, 3 stroužky česneku, které se mohou prolisovat. vše přidala k té vece, osolila, opepřila.
Posekala jsem asi 8 lístků rýmovníku, pažitku, co byla na balkoně,
petrželku a promíchala.
6 vajec jsem oddělila – žloutky k vece, bílky zvlášť, přidala jsem špetku soli a vytvořila hustý sníh.
V míse jsem promíchala veku, salám, bylinky, nakonec jsem lehce vmíchala sníh.
Vše jsem dala do pečící formy na papír a do trouby cca na 160 – 170°C
a na 30 – 40 minut.
Musí se to hlídat, aby se zapekla nádivka do zlatova a byla i upečení uvnitř.
Dobrota, na kterou jedinou z celých Velikonoc jsem se těšila.
Hudlenka
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account