Jablko jako česká superpotravina II. ?

Jablka obsahují enzymy, flavonoidy, pektin

Výčet blahodárných látek je ale mnohem delší.

V jablkách se nachází mj. důležité enzymy, které svědčí rovněž zažívání,

podporují správné trávení, pomáhají vyladit střevní mikroflóru a ulevují slinivce.

Pro zdraví srdce jsou zase podstatné flavonidy, které likvidují volné kyslíkové

radikály, čímž brání kardiovaskulárním onemocněním nebo ateroskleróze.

Pektin do sebe zas dokáže navázat odpadní a toxické látky, včetně zlého

cholesterolu a těžkých kovů, které pak odvádí z těla ven.

Sladké hubnutí

Ač je jejich chuť sladká, cukrů v jablcích se bát nemusíte.

Jde totiž o fruktózu, jednoduchý cukr, který se rozkládá pomaleji a stabilizuje

hladinu cukru v krvi. S jedním jablkem přijmete zhruba 200 kJ, navíc obsahuje

naprosté minimum tuků a naopak je až z 85 % tvořenou vodou. Řada lidí nedá

dopustit na jablečný detox, kdy po dobu tří až pěti dní konzumujete pouze čistou

vodou a zhruba dvě kila jablek. To vás pročistí, uleví přetíženému trávení,

pomůže vyzrát na zánětlivé stavy ve střevech a pomůže nastartovat hubnutí.

Hudlenka
 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account