Výběr potravin

Přílohy: dušená rýže, těstoviny, jemný knedlík, bramborová kaše (při nesnášenlivosti mléka použijeme na kaši vývar z brambor), bramborová rýže
 

Omáčky: rajská, koprová (při snášenlivosti mléka), dietní svíčková

přírodní s prolisovanou kořenovou zeleninou
 

Tuky: čerstvé máslo na pečivo nebo do hotového pokrmu,

na omaštění bramborové kaše
 

Vejce: jako samostatný pokrm nepodáváme, k přípravě jídel použijeme

celá vejce v menším množství, žloutek nahradíme raději bílkem

Ovoce: výběr je velmi úzký, ze syrových druhů můžeme podat pouze zralé banány.

Jablka, broskve a meruňky zbavíme jader a slupek, udusíme a prolisujeme.

Z uvedených druhů připravíme šťávu, ovocnou kaši nebo s použitím pudinku

uvaříme rosol.

Kompoty: z uvedených druhů ovoce 
 

Polévky: podáváme vývary z hovězího nebo drůbežího masa, ze kterého

odstraníme viditelný  tuk, doplníme rýží, těstovinou, kapáním, krupicí,

můžeme přidat jemně nastrouhanou mrkev, celer nebo brambory,

mleté maso, dále polévky obilninové – rýžová, vločková lisovaná

s přídavkem jemně strouhané mrkve, lisovanou bramborovou,

žemlovou, rajskou s rýží či těstovinou

 Hudlenka
 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account