Výběr potravin III.

Zelenina: nepoužíváme syrovou.

Nejvhodnější je mrkev vařená, jemně nastrouhaná nebo pomixovaná

(polévka, příloha, vařená strouhaná mrkev se strouhaným jablkem).

Do pokrmů můžeme použít malé množství celeru a petržele.

Povolí-li lékař, je možné použít špenátový protlak a hlávkový salát jemně krájený.

Koření: pokrmy mírně solíme, kořeníme jemně mletým kmínem nebo vývarem

z kmínu, koprem, petrželovou natí, vanilkou, citrónovou šťávou.

K ochucení jídel je možné použít kořenící přípravky Vegi- vegi a Family-vegi.

Obsahují jemně mleté a sušené zeleniny (mrkev, petržel, pastiňák, cibuli,

celer, brambory). Vegi-vegi se vyrábí bez glutamanu sodného,

který není vhodný pro děti a diabetiky,

kořenící směs Family-vegi glutaman sodný obsahuje.
 

Moučníky: podáváme v omezeném množství, nepoužíváme těžké, máslové krémy

(piškotová roláda s džemem, piškotová bublanina s meruňkami, jablky, piškot

s citrónovou polevou, bílkový chlebíček, řezy ovocné s agarem (želatinou),

ovocný kysel, při snášenlivosti mléka vanilkový krém, bílková pěna šlehaná

s džemem, tvarohový krém šlehaný s džemem, sněhové pečivo.

Hudlenka

 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account