Výběr potravin – část I.

Strava je přísně indivudální – jednoznačné stanovisko při výběru jídel nelze určit.

Pacient přijímá potraviny, které mu nepůsobí potíže.

Příjem stravy má být v menších a chuťově upravených dávkách, 5 – 6x denně.
 

Nápoje: čaj, minerálky bez kysličníku uhličitého, slabé ovocné šťávy, mrkvovou šťávu.

Doporučujeme přijímat dostatek tekutin (2 – 2,5 l denně).

Je vhodné oddělit pití od konzumace tuhé stravy.

Platí zákaz pití alkoholu.

Pečivo: suchary, veka, rohlíky netučné, piškoty, starší a méně tučná vánočka 

(při redukci váhy velmi omezeně).
 

Mléko, mléčné výrobky: mléko nepodáváme jako samostatný nápoj,

při snášenlivosti můžeme použít při přípravě pokrmů sýry nízkotučné,

bez příchutí – tavený do 30% tuku v sušině, krájený sýr do 30% tuku v sušině,

tvaroh netučný – přírodní, šlehaný se solí, šlehaný s cukrem, banánem,

džemem,  přesnídávkou (jablečnou, banánovou, meruňkovou, broskvovou),

nízkotučný bílý jogurt s živou kulturou – povoluje lékař.
 

 

Maso: libové hovězí, vepřové, telecí, kuře, králík, filé, kapr, šunka
 

Hudlenka

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account