Nechte se inspirovat a něco z toho vyzkoušejte

Klienti se mě často ptají na tyto otázky, které jsem sepsala do bodů. 

Nechte se inspirovat a něco z toho vyzkoušejte, změňte a přidejte do svého režimu pro Vaše pevné a harmonické zdraví.*heart*

1) JAK SE VYHNOUT PŘEBYTEČNÝM KILŮM 🙂

Omezte příjem mléčných výrobků a tučných živočišných potravin.

Při vaření používejte rostlinné oleje. Vyhýbejte se používání margarínů

Vyhýbejte se používání rafinovaného cukru a výrobků, které ho obsahují.

Používejte velmi málo medu, sirupů a jiných sladidel – dokonce i těch přírodních.

Jezte co nejméně ovoce

Jezte především celá zrna obilovin, zeleninu, mořské řasy a luštěniny.

Snižte konzumaci živočiš. potravin na zhruba 10 nebo méně % z celkové spotřeby potravin.

Nepijte velké množství alkoholu.

Hodně se pohybujte a snažte se každý den cvičit alespoň půl hodiny

Jíme max. 3hod před spaním

2) ZÁSADY STRAVOVÁNÍ 

Jídelní lístek naplánovat dopředu na celý den – PŘEMÝŠLET!!

Stravování přizpůsobit individuálním možnostem. Jídelníček sestavit dle vlastní chuti. Zachovávat pravidelnost ve stravování- ideální interval je 3-4hodiny – jím méně, ale častěji.

Jím naposledy 3hodiny před spánkem.

Konzumovat pestrou a jednoduchou stravu, vyvarovat se jednostrannosti . Předcházet pocitu přesycení. Jíst v malých množstvích, pomalým tempem.

Při přípravě jídla min. použití tuku, dávat přednost rostlinným tukům lisovaných za studena.

Zeleninu ochucovat bylinkami, citrónem, umeoctem, rostlinným olejem.

Nekonzumovat potraviny obsahující skryté tuky a mouku (párky, salámy, paštiky, brambůrky)

Omezit sůl, rafinovaný cukr, nejíst hodně ostrá jídla.

3) CO KONZUMOVAT CO NEJMÉNĚ 

Jižní ovoce, velké množství syrové stravy, mléčné produkty, margaríny, konzervy

Chleba, pečivo, zmražené potraviny

Ledové nápoje a chlazené nápoje během jídla, používání ledu

Vyhýbejte se těžkým, mastným jídlům, tučným uzeninám a vepřovému masu

Jezte hodně ráno a v poledne, vzdejte se opulentních večeří

4) ČEMU DÁT PŘEDNOST 

Čerstvému zázvoru, skořici, kardamonu – přidáváme do snídaňových kaší

Obilí- zvláště jáhly, celozrnná rýže, polenta, vařené ovesné vločky

Lehce podušené zelenině s čerstvými a sušenými bylinkami a kořením (bazalka, saturejka, kurkuma, majoránka, tymián, jalovec, atd.)

Dušenému libovému masu- v malém množství a masu raději v polévce-hovězímu, slepičímu

Teplé obilné snídani a minimálně jednotu dalšímu teplému jídlu za den

Obilné kávě, horké vodě, čaj z čerstvého zázvoru (1/2 lžičky strouhaného zázvoru přelijeme horkou vodou a pod pokličkou necháme 5 minut luhovat. Před podáváním čaj přecedíme přes nekovový cedníček, čaj aktivuje energii v celém těle).

Dobře žvýkejte, vyčleňte si na jídlo dostatek času a užijte si ho.

Zdroj foto:Pixabay.com

 

 

 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account