České pivo – nejlepší pivo na světě

I když nejsem pivař, přesto si myslím, že v pivu jsme opravdu nejlepší. 

Prastaré receptury i prvotřídní kvalita domácích surovin včetně

regionálních pramenů lahodné vody jsou zárukou vynikajících

vlastností výrobků více než 100 českých pivovarů.

Průměrná roční spotřeba piva se České republice již delší dobu drží

nad hranicí 160 litrů (tedy 320 půllitrů piva) na osobu,

což je nejvíce na celém světě.

České pivo patří také k nejkvalitnějším na světě,

což potvrzuje Chráněná zeměpisná značka udělená Evropskou unií

českému pivu pro jedinečnost produktů používaných k jeho výrobě

(speciální odrůdy ječmene a chmele) i technologie výroby,

která je odlišná než ve většině jiných zemí.

Česká města Plzeň a České Budějovice dala jména světovým

značkám světlých ležáků Pilsner a Budweiser.

Unikátnost českého piva se opírá o tradiční ryze české technologické

postupy a kvalitu použitých surovin.

Vyniká sytější barvou, plnou chutí, intenzivní hořkostí

a výrazným chmelovým aroma.

V zahraničí jsem častokrát zažila, že se i cizinci ptali po českém pivu.

Hudlenka

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account