- Žervé smíchejte s posekanou pažitkou, osolte a opepřete dle chuti.
- Na pánvi nechte rozpustit máslo a dozlatova na něm z obou stran opečte krajíce chleba. Ty pak potřete připraveným žervé.
- V míse promíchejte špenátové listy s pokrájeným rajčetem, přidejte olivový olej, sůl a pepř.
- V hrnci dejte vařit vodu s octem a těsně pod bodem varu vytvořte metličkou vír, do kterého dáte rozklepnuté vejce. Nechte ho vařit zhruba 3 minuty. Vejce vařte po jednom, aby se nespojila.
- Na namazaný chléb navrstvěte zeleninu a slaninu, kterou opečte na pánvi nebo v troubě. Navrch dejte ztracené vejce. Opepřete a osolte.
TIP! Náš chleba jsme potřeli žervé z Jaroměřické mlékárny, ale doporučujeme i Krémový sýr žervé od Kromilk. Obě mají označení Klasa.
2krajíc - oblíbený chléb 2ks - vejce80g - žervé4-6ks - plátky slaniny2hrst - očištěné špenátové listy1/2hrst - nasekaná pažitka1ks - rajče1/2lžíce - olivový olej1lžíce - máslo500ml - voda5lžíce - ocetks - sůl, pepř příprava - 20vaření - 0