Ztracené vejce na chlebu se slaninou

Vytisknout recept
  1. Žervé smíchejte s posekanou pažitkou, osolte a opepřete dle chuti.
  2. Na pánvi nechte rozpustit máslo a dozlatova na něm z obou stran opečte krajíce chleba. Ty pak potřete připraveným žervé.
  3. V míse promíchejte špenátové listy s pokrájeným rajčetem, přidejte olivový olej, sůl a pepř.
  4. V hrnci dejte vařit vodu s octem a těsně pod bodem varu vytvořte metličkou vír, do kterého dáte rozklepnuté vejce. Nechte ho vařit zhruba 3 minuty. Vejce vařte po jednom, aby se nespojila. 
  5. Na namazaný chléb navrstvěte zeleninu a slaninu, kterou opečte na pánvi nebo v troubě. Navrch dejte ztracené vejce. Opepřete a osolte.
 
TIP! Náš chleba jsme potřeli žervé z Jaroměřické mlékárny, ale doporučujeme i Krémový sýr žervé od Kromilk. Obě mají označení Klasa.
 

2krajíc - oblíbený chléb
2ks - vejce
80g - žervé
4-6ks - plátky slaniny
2hrst - očištěné špenátové listy
1/2hrst - nasekaná pažitka
1ks - rajče
1/2lžíce - olivový olej
1lžíce - máslo
500ml - voda
5lžíce - ocet
ks - sůl, pepř
příprava - 20
vaření - 0
Kategorie Předkrm
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account