Jarní salát s kuřecím masem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila PetraVomelová

Ingredience

  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 1 svazek Ředkvička
  • 2 hrst Polníček
  • 2 hrst Lístky červené řepy
  • 1 ks Rohlík den starý
  • 2 ks Vejce
  • 200 g Bílý jogurt
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátky Anglická slanina
  • 1 lžíce Dijonská hořčice
  • 1 lžíce Máslo
  • 1 lžíce Olivový olej
  • 1 lžíce Vinný ocet
  • 4 snítka Tymián
  • 2 snítky Rozmarýn
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Na dresink smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, vinný ocet a prolisovaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti. V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, proprané ředkvičkové listy, polníček a listy červené řepy. Zalijte připraveným dresinkem. Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu s rozmarýnem a tymiánem. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. V troubě opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se vám krutony nespálily. Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutony.
     
    TIP! Kvalitních jogurtů se u nás vyrábí spousta, a tak má Klasu Jihočeský bílý jogurt Agro-la, BOHEMILK selský jogurt nebo jogurt bílý smetanový, jogurt bílý od Brazzale Moravia či Choceňský smetanový jogurt bílý. Jistotou je i Madeta, OLMA nebo Mlékárna Valašské Meziříčí.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account