Jarní salát s kuřecím masem

Vytisknout recept
  1. Na dresink smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, vinný ocet a prolisovaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti. 
  2. V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, proprané ředkvičkové listy, polníček a listy červené řepy. Zalijte připraveným dresinkem.
  3. Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu s rozmarýnem a tymiánem.
  4. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  5. V troubě opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se vám krutony nespálily.
  6. Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutony.
 
TIP! Kvalitních jogurtů se u nás vyrábí spousta, a tak má Klasu Jihočeský bílý jogurt Agro-la, BOHEMILK selský jogurt nebo jogurt bílý smetanový, jogurt bílý od Brazzale Moravia či Choceňský smetanový jogurt bílý. Jistotou je i Madeta, OLMA nebo Mlékárna Valašské Meziříčí.
2ks - kuřecí prsa
1ks - svazek ředkviček
2hrst - polníček
2hrst - lístky červené řepy
1ks - den starý rohlík
2ks - vejce
200g - bílý jogurt
1ks - stroužek česneku
4ks - plátky slaniny
1lžíce - dijonská hořčice
1lžíce - máslo
1lžíce - olivový olej
1lžíce - vinný ocet
4ks - snítky tymiánu
2ks - snítky rozmarýnu
ks - sůl, pepř
příprava - 20
vaření - 10
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2023 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account