Zelofleky se slaninou a uzeným masem
Ingredience
- zelí bílé
- 1 100 x 1 g
- Farmářská slanina Pikok
- 200 x 1 g
- Moravské uzené Řezníkův talíř
- 500 x 1 g
- cibule červená
- 125 x 1 g
- vejce slepičí
- 5 x kus 55 g
- sůl kuchyňská
- 1 g
- pepř černý mletý
- 1 g
- Eidam strouhaný 30% Boni
- balení 200 g
- Smetana ke šlehání 31% Kunín
- balení 200 g
Instrukce
- 1
- Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do vroucí, osolené vody.
- 2
- Mezitím si nakrájíme slaninu a uzené maso na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno.
- 3
- Ve větší pánvi osmažíme slaninu. Poté přidáme cibuli a nakonec přidáme uzené maso a dále smažíme.
- 4
- Zelí scedíme a necháme vychladnout. Do zelí přidáme usmaženou směs slaniny a cibule s uzeným masem a pořádně promícháme. Směs rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku.
- 5
- Trochu si vyšleháme vajíčka, přilijeme do nich smetanu a opět šleháme. Vyšlehaná vajíčka se smetanou nalijeme do směsi v pekáčku. Navrch rovnoměrně rozprostřeme strouhaný sýr.
- 6
- Pečeme na 180 stupňů 30 – 40 minut.
Tak tady je tolik drahých surovin, že by to muselo stačit na tři různá jídla…zbytečně drahé a překombinované
Tak to mám průšvih, protože v Lidlu nenakupuji 🙂
Ale jinak dobrý recept, moje maminka občas vařila těstoviny se zelím 🙂
no akorát cenově by to skoro vyšlo, jak upéct kachnu a k tomu knedlík a zelí….a ve výsledku pořád “jen” zapečené těstoviny.
Tyhle potraviny nemusí být vyloženě jen z Lidlu, jen jsem uváděla co jsem přímo použila…