Zelňáky
Ingredience
- 250 g kysaného zelí
- 250 g moučných brambor typu C
- 100 g hladké mouky Babiččina volba
- 2 vejce
- 100 g slaniny pancetty nebo škvarků
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
- olej nebo sádlo na smažení
- ubrousky na odsátí přebytečného tuku
Instrukce
- Nadrobno nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nakrájené nebo nastříhané zelí, krátce poduste a nechte zcela vychladnout.
- Mezitím si připravte brambory. Syrové je nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a poté promíchejte s připraveným zelím z pánve a zbylými surovinami. Česneku můžete dát podle chuti i více.
- Dochuťte majoránkou, solí a pepřem – ten lze naopak vynechat.
- Smažte placky na oleji nebo sádle na středním plameni dozlatova a dokřupava jako bramboráky.