Jarní zelňáky zpestří jídelníček a navíc máte jistotu, že saháte po zdravém a vydatném jídle. Zaručeně potěší rodinu či přátele a stanou se příjemnou odměnou leckterých aktivit.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
250gkysaného zelí
250gmoučných brambor typu C
100ghladké mouky Babiččina volba
2vejce
100gslaninypancetty nebo škvarků
2stroužky česneku
1lžička majoránky
2lžičky soli
1lžička mletého pepře
olej nebo sádlo na smažení
ubrousky na odsátí přebytečného tuku
Instrukce
Nadrobno nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nakrájené nebo nastříhané zelí, krátce poduste a nechte zcela vychladnout.
Mezitím si připravte brambory. Syrové je nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a poté promíchejte s připraveným zelím z pánve a zbylými surovinami. Česneku můžete dát podle chuti i více.
Dochuťte majoránkou, solí a pepřem – ten lze naopak vynechat.
Smažte placky na oleji nebo sádle na středním plameni dozlatova a dokřupava jako bramboráky.