Zeleninový salát

Vytisknout recept
Brambory
Nové brambory neloupejte a důkladně je umyjte ve vodě. Nakrájejte je na kolečka a vložte do zapékací mísy. Zakápněte je olivovým olejem, přidejte koření na brambory a sůl. Brambory s kořením a solí důkladně promíchejte a vložte do trouby na 200C zhruba 20 - 30 minut.
 
Dresing
Do misky dejte 1 - 2 lžíce oříškového nebo mandlového másla, špetku soli, šťávu z půlky citrónu a lžíci kvalitní hořčice. Vše důkladně promíchejte. Pak přidejte trochu vody, aby byl dresing řídký.
Množství šťávy z citrónu, sůl a hořčici upravte podle chuti.
 
Zelenina na salát
Římský salát, papriku, rajčátka a avokádo nakrájejte na kousky. Vše vložte do velké mísy a přidejte vařenou čočku. Vše opatrně promíchejte.
 
Servírování
Do talíře si vložím salát s čočkou i s pečeněmi brambory a zalijeme dresingem.
Můžete přidat libovolnou zeleninu nebo co vám v salátech chutná.
300g - Brambory
ks - Olivový olej
ks - Koření na brambory
1 - 2lžíce - Oříškové máslo
1lžička - Sůl
1ks - Citrónová šťáva
1lžíce - Hořčice
Dle potřebyks - Voda
Pár listůks - Římský salát
1/2ks - Paprika
200g - Cherry rajčata
1/2ks - Avakádo
300g - Vařená čočka
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Salát
Uvařila AnnaTůmová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account