Zapečené tortilly s avokádovým dipem
Ingredience
- Ghí 1 lžíce
- Cibule bílá 1 ks
- Hovězí mleté maso 300 g
- Rajčata cherry oválná 8 ks
- Rajčatový protlak 1 lžíce
- Sladká chilli omáčka s česnekem 2 lžíce
- Worcestrová omáčka 1 lžíce
- Kečup jemný 1 lžíce
- Čerstvé oregáno 1 lžička
- Mletá paprika 1 lžička
- Sůl
- Hovězí vývar 130 ml
- Tortilla 4 ks
- Emmentaler
- Gouda 48% výkroj
- Salát listový
- Domácí dip
- Avokádo 1 ks
- Šťáva z limetky 1 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- Sůl
Instrukce
- Nejprve si na ghí orestujte nakrájenou cibuli. Poté přidejte mleté hovězí maso a restujte na pánvi cca 3 minuty. Poté přidejte nakrájená cherry rajčata, protlak, sladkou chilli omáčku, worcesterovou omáčku a kečup.
- Následně přidejte koření. Nejprve oregano, mletou papriku a sůl. Nakonec zalijte hovězím vývarem a nechte cca 30 minut dusit, dokud se vývar neodpaří.
- Nachystejte tortilly, položte vždy plátek sýru Emmentaler, poté list salátu a na něj hovězí maso. Vše zabalte a vložte do zapékací mísy.
- Jakmile máte zapékací mísu zaplněnou, tortilly posypte sýrem Gouda a pečte cca 5 minut při 200 °C, než se nám sýr rozpustí a tortilly začnou lehce hnědnout.
- Mezitím připravte avokádový dip. Avokádo pomocí vidličky rozmačkejte, přidejte prolisovaný česnek, šťávu z limetky a lehce osolte.
Zajímavý recept. Zrovna se chystám udělat nějaké tortilly.
Super. Zkuste inspiraci.
tortilly se všemi možnými náplněmi miluji… 🙂
Také i na sladko. Teď jsem četla i skvělý recept na štrůdl. Tortilla, náplň jak do strudlu (jablko, ořechy, skořice, med), vejcem potřít.