Zapečené brambory se smetanou a cibulí

Vytisknout recept
Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).
Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky o šířce cca 0,5 cm. Cibuli nakrájejte na kolečka o šířce cca 0,3 cm. Následně si očistěte kuřecí prsa, pomocí paličky na maso je naklepejte na plátky silné cca 1 cm a poté maso osolte a opepřete.
Nyní si vymažte připravenou zapékací nádobu 30 g másla a v oddělených vrstvách do ní postupně naskládejte brambory, cibuli i maso: nejprve do nádoby naskládejte cca ¹⁄₃ brambor, na ně navrstvěte cca ½ masa a na maso pak cca ½ nakrájené cibule, poté stejným způsobem vytvořte další patro zmíněných vrstev v uvedeném pořadí a na cibulové vrstvě na závěr vytvořte bramborovou vrstvu ze zbývající ¹⁄₃ brambor. Tuto horní vrstvu následně osolte a opepřete, poté zapékací nádobu zakryjte alobalem, vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 175–180 °C.
Po uvedené době vyndejte nádobu z trouby (troubu ještě nevypínejte a zvyšte zatím teplotu na 190–200 °C), odstraňte alobal a směs zalijte rýžovou smetanou. Následně vraťte odkrytou nádobu do trouby a pečte ještě 15–20 minut při 190–200 °C, dokud horní vrstva brambor nezezlátne.
Zapečenou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.
Nutriční informace na 1 porci: 441 kcal | 36 g bílkovin | 41 g sacharidů | 13 g tuků
ks - 700 g syrových brambor varného typu A (oloupaných)
ks - 200 g bílé cibule (oloupané)
ks - 550 g kuřecích prsou
ks - 30 g másla
ks - 240 ml rýžové smetany
ks - sůl
ks - pepř
příprava - 20
vaření - 65
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account