Žampiony se smetanou
Ingredience
- 500 g čerstvé žampiony
- 1 ks cibule může být i více
- 100 g slanina může být i více
- sůl
- pepř drcený
- 215 ml smetana ke šlehání
- 300 g jasmínová rýže
Instrukce
- Do osolené vody dáme vařit rýži na asi 20 minut
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku se slaninou a restujeme do zlatova.
- Přidáme pokrájené žampiony, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme, dokud nepustí šťávu.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a za občasného míchání necháme povařit 10 minut. Poté odstavíme a společně s rýži servírujeme. Můžeme ozdobit něčím zeleným podle chuti (petržel, rukola apod.)
Výborné. Všechny recepty s houbami máme rádi. Mohly by být i hříbky.
U Vás nejsou?
Tento pokrm dělá u nás manžel a naučil to i mého tatínka (86), vždy si všichni moc pochutnáme 🙂
Šikula 🙂