Vláčná dýňová buchta

Vytisknout recept
Dýňová buchta na plech je nadýchaná, lehká a moc dobrá. S oříšky navrchu dokonalá!
Kategorie Dezert, moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila PetraDušková

Ingredience

  • 3 ks vajec
  • 150 ml oleje 150g
  • 230 g třtinového cukru
  • 0,5 balíčku vanilkového cukru
  • 1 Ižíce citronové šťávy
  • 320 g strouhané máslové dýně
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 Ižička jedlé sody
  • 220 g hladké mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • sekané oříšky kokos - dle chuti

Instrukce

  • Olej, celá vejce, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu ušleháme do pěny.
  • Přidáme najemno (je možné i nahrubo) strouhanou dýni. Zamícháme.
  • Nakonec přidáme obě mouky do kterých jsme přidali prášek do pečiva, sodu, skořici a muškátový oříšek.
  • Vše dobře umícháme, nešleháme.
  • Dýňové těsto nalijeme plech s pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova. Trvá to cca 25 minut.
  • Před pečením je dobré posypat těsto sekanými oříšky či kokosem.
  • Pro koho by byla buchta málo sladká, může po vychladnutí posypat moučkovým cukrem.
  • Dobrou chuť!
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account