Vytisknout recept
Dýňová buchta na plech je nadýchaná, lehká a moc dobrá. S oříšky navrchu dokonalá!
Kategorie Dezert, moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 25 minutes min
Celkový čas 35 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila PetraDušková
- 3 ks vajec
- 150 ml oleje 150g
- 230 g třtinového cukru
- 0,5 balíčku vanilkového cukru
- 1 Ižíce citronové šťávy
- 320 g strouhané máslové dýně
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 1 Ižička jedlé sody
- 220 g hladké mouky
- 150 g špaldové mouky
- sekané oříšky kokos - dle chuti
Olej, celá vejce, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu ušleháme do pěny.
Přidáme najemno (je možné i nahrubo) strouhanou dýni. Zamícháme.
Nakonec přidáme obě mouky do kterých jsme přidali prášek do pečiva, sodu, skořici a muškátový oříšek.
Vše dobře umícháme, nešleháme.
Dýňové těsto nalijeme plech s pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova. Trvá to cca 25 minut.
Před pečením je dobré posypat těsto sekanými oříšky či kokosem.
Pro koho by byla buchta málo sladká, může po vychladnutí posypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!