Domácí granola klidně i jako svačinka do školy
Co budete potřebovat na přípravu?
Vyrobíte si domácí křupavé müsli. Můžete však používat kupované. V obchodech jsou dnes k dispozici nepřeberné množství chutí i barev. Anebo si jej můžete upéct do větší zásoby a skladovat v uzavíratelné nádobě, aby zůstalo dlouho křupavé a voňavé.Takže pojďme si upéct granolu:
rozpalte si troubu na 160 °C.- na pečící plech (stačí dortová forma) si nasypte ovesné vločky, oříšky, rozinky... zkrátka to, co máte rády
- zakápněte kokosovým olejem (nebo rozpuštěným máslem)
- zalijte medem
- dobře všechny promíchejte
- vložte do trouby
- prvních 10 minut pečte na 160 °C
- poté teplotu snižte o polovinu (na 80 °C) a dopékejte dalších 20 minut
- směs musí být suchá a křupavá
- nechte vychladnout