Velikonoční vaječná hrudka

Vytisknout recept
pozdrav ze Slovenska
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • plnotučné mléko 1 litr
  • vejce 10 ks
  • sůl

Instrukce

  • Mléko vlijte do silnostěnného většího kastrolu a rozmíchejte v něm vejce. Osolte a za stálého míchání přiveďte k mírnému varu.
  • Jakmile se vytvoří sraženina a oddělí se tekutina, sraženinu přesuňte do cedníku vyloženého namočenou vyždímanou utěrkou. Přes utěrku důkladně vymačkejte zbylou tekutinu, utěrku pak zavažte, navlečte na rukojeť vařečky a nechte důkladně vykapat, třeba přes noc, nad velkou mísou nebo dřezem.
  • Hrudku potom podávejte krájenou na plátky k pečivu, s křenem, pažitkou či cibulkou.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Může to být dobré.

  2. Toto vůbec neznám, v životě jsem nejedla …..a tím pádem si ani nedovedu představit tu chuť, konzistenci…

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    tohle jsme dělaly v bývalém životě každoročně s mou první tchýní… dobrota…

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      měla jste Slovenskou rodinu? Má mám Slovenku švagrovou, tak jsem se inspirovala….

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account