Velikonoční nádivka

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 45 minutes
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 600 g uzené maso libové vařené
  • 200 g uzená anglická slanina
  • 8 ks rohlík
  • 1/4 l mléko
  • 8 ks vejce
  • 125 g máslo
  • 1 hrst čerstvé kopřivy
  • 1 lžička muškátový květ
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 1 lžička mletý zázvor
  • 1 špetka sušený česnek
  • 1 hrst čerstvá pažitka
  • 2 lžička sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1 lžička jedlá soda
  • 1 lžíce strouhanka
  • 1 hrst mandlové lupínky

Instrukce

  • Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. Kopřivy umyjeme a spaříme ve vroucí vodě. Obě masa nakrájíme na kostičky. Kopřivu a pažitku nasekáme nadrobno. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s máslem, solí, pepřem, kořením a bylinkami, pak přidáme k namočeným rohlíkům. Ušleháme tuhý sníh. Do směsi přidáme nakrájené maso, mandlové lupínky, jedlou sodu a opatrně přidáme sníh z bílků. Podle potřeby zahustíme strouhankou. 
    Na pekáč si připravíme pečicí papír. Směs nalijeme na pekáč s pečicím papírem. Pečeme asi 45 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C. Můžeme podávat s kyselou okurkou. 
     
     
     
                                   Přeji dobrou velikonoční chuť!!! 

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account