Velikonoční nádivka

Vytisknout recept
Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. Kopřivy umyjeme a spaříme ve vroucí vodě. Obě masa nakrájíme na kostičky. Kopřivu a pažitku nasekáme nadrobno. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s máslem, solí, pepřem, kořením a bylinkami, pak přidáme k namočeným rohlíkům. Ušleháme tuhý sníh. Do směsi přidáme nakrájené maso, mandlové lupínky, jedlou sodu a opatrně přidáme sníh z bílků. Podle potřeby zahustíme strouhankou. 
Na pekáč si připravíme pečicí papír. Směs nalijeme na pekáč s pečicím papírem. Pečeme asi 45 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C. Můžeme podávat s kyselou okurkou. 
 
 
 
                               Přeji dobrou velikonoční chuť!!! 
600g - uzené maso libové vařené
200g - uzená anglická slanina
8ks - rohlíky
1/4l - mléko
8ks - vejce
125g - máslo
1hrst - čerstvé kopřivy
1lžička - muškátový květ
1špetka - muškátový oříšek
1lžička - mletý zázvor
1špetka - sušený česnek
1hrst - čertvá pažitka
2lžička - sůl
1špetka - mletý pepř
1lžička - jedlá soda
1lžíce - strouhanka
1hrst - mandlové lupínky
příprava - 60
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account