Velikonoční nádivka
Ingredience
- 600 g uzené maso libové vařené
- 200 g uzená anglická slanina
- 8 ks rohlík
- 1/4 l mléko
- 8 ks vejce
- 125 g máslo
- 1 hrst čerstvé kopřivy
- 1 lžička muškátový květ
- 1 špetka muškátový oříšek
- 1 lžička mletý zázvor
- 1 špetka sušený česnek
- 1 hrst čerstvá pažitka
- 2 lžička sůl
- 1 špetka pepř
- 1 lžička jedlá soda
- 1 lžíce strouhanka
- 1 hrst mandlové lupínky
Instrukce
- Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. Kopřivy umyjeme a spaříme ve vroucí vodě. Obě masa nakrájíme na kostičky. Kopřivu a pažitku nasekáme nadrobno. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s máslem, solí, pepřem, kořením a bylinkami, pak přidáme k namočeným rohlíkům. Ušleháme tuhý sníh. Do směsi přidáme nakrájené maso, mandlové lupínky, jedlou sodu a opatrně přidáme sníh z bílků. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Na pekáč si připravíme pečicí papír. Směs nalijeme na pekáč s pečicím papírem. Pečeme asi 45 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C. Můžeme podávat s kyselou okurkou. Přeji dobrou velikonoční chuť!!!