Buřtguláš

Vytisknout recept
V hrnci si na oleji osmažíme na jemno pokrájenou cibuli, mezitím si dáme uvařit brambory, které přidáme po osmažení buřtů. Až bude cibule relativně osmažené, přidáme na kousky pokrájené buřty a dále smažíme. Přidáme mletou červenou papriku, vodu, a měkké uvařené brambory. Podle chuti osolíme a opepříme (někdo používá masox - ten už solit nemusí), přidáme majoránku a vaříme na mírném ohni. Pro zahustění přidáme "Ameriku" - vodu smíchanou s hladkou moukou.
Buřtguláš se může zahustit klidně solamylem nebo hotovou jíškou.
Přeji dobrou chuť 🙂
2ks - Cibule
2ks - Buřty
4ks - Brambory
2špetka - Pepř
2špetka - Sůl
2 - 3lžíce - Olej
5lžička - Červená paprika - mletá
3lžíce - Hladká mouka
1hrst - Majoránka
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Kristýna Wejnarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account