Upečte si na Velikonoce veselé linecké. Potěší nejen vaše děti
Ingredience
- 420 g Hladká mouka
- 280 g Máslo
- 140 g Cukr moučka
- 4 ks Žloutek
- 2 ks Vanilkový cukr
- 2 lžička Citrónová šťáva
- Rybízová marmeláda
POLEVA
- Bílek
- Cukr
Instrukce
- Tento "recept" vám posílám spíše kvůli nápadu na veselé velikonoční sladkosti pro děti. Věřím, že těsto na linecké již máte většinou vlastní a osvědčené. 🙂 Ale pro jistotu. Suroviny jsou zde v množství dvou várek. V míse rukama propracujeme cukr, mouku, máslo, citron a žloutky. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu! Těsto vypracováváme do té doby, dokud nebude zcela hladké. Těsto by se nemělo lepit k válu. Hotové zabalíme do potravinové fólie a dáme odležet do lednice. Dostatečně studené a odpočaté těsto můžeme začít vyvalovat. Podsypáváme ho prosátým cukrem moučka. Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Upečené linecké všemožných tvarů (zajíčci, vajíčka, kachničky...) promažeme klasicky rybízovou marmeládou a zdobíme cukrovou polevou (jako perníčky). Dále jsem zdobila lentilkami a koupenými barevnými polevami v šikovných zdobících tubičkách. Myslím, že děti měly minulý rok opravdu radost! 🙂