Tento "recept" vám posílám spíše kvůli nápadu na veselé velikonoční sladkosti pro děti. Věřím, že těsto na linecké již máte většinou vlastní a osvědčené. :-) Ale pro jistotu. Suroviny jsou zde v množství dvou várek. V míse rukama propracujeme cukr, mouku, máslo, citron a žloutky. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu! Těsto vypracováváme do té doby, dokud nebude zcela hladké. Těsto by se nemělo lepit k válu. Hotové zabalíme do potravinové fólie a dáme odležet do lednice. Dostatečně studené a odpočaté těsto můžeme začít vyvalovat. Podsypáváme ho prosátým cukrem moučka. Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Upečené linecké všemožných tvarů (zajíčci, vajíčka, kachničky...) promažeme klasicky rybízovou marmeládou a zdobíme cukrovou polevou (jako perníčky). Dále jsem zdobila lentilkami a koupenými barevnými polevami v šikovných zdobících tubičkách. Myslím, že děti měly minulý rok opravdu radost! :-)