Vege balkánské kofty z grilu s paprikovým dipem

Vytisknout recept
Kofty jsou oblíbeným tradičním jídlem především na Blízkém východě. Tradičně se připravují z různých druhů mletých mas a podávají se k nim saláty, bohaté přílohy a pikantní omáčky. Kofty si ale můžete připravit i ve vege verzi, a dokonce velice rychle, díky rostlinné alternativě masa Vege burger.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 balení alternativy mletého masa Vege burger s cibulkou Labeta
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 170 ml vody
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření čubrica
  • 4 lžíce kukuřičné strouhanky

Na dip:

  • hustý jogurt
  • majonéza
  • ajvar

Instrukce

  • Připravte si podle návodu směs na vege burger. Jen použijte o trochu méně vody. Cibuli nakrájejte na velmi drobno a můžete i orestovat. Až směs nabobtná, smíchejte ji s cibulí, česnekem, kořením a lehce dohustěte strouhankou. Dejte na chvíli do mrazáku, aby směs ztuhla. Tvořte menší kofty a obalte jimi grilovací špejli. Grilujte do zlatova. Podávejte s cibulovým salátem, paprikovým dipem a grilovaným pita chlebem.
  • TIP: Pokud nemáte špejle, vytvarujte z hmoty kuličky nebo malé karbanátky.

Notes

Zdroj: lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz
Foto: Labeta
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account