Kofty jsou oblíbeným tradičním jídlem především na Blízkém východě. Tradičně se připravují z různých druhů mletých mas a podávají se k nim saláty, bohaté přílohy a pikantní omáčky. Kofty si ale můžete připravit i ve vege verzi, a dokonce velice rychle, díky rostlinné alternativě masa Vege burger.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
1balení alternativy mletého masa Vege burger s cibulkou Labeta
60mlrostlinného oleje
170mlvody
1červená cibule
2stroužky česneku
1lžička koření čubrica
4lžíce kukuřičné strouhanky
Na dip:
hustý jogurt
majonéza
ajvar
Instrukce
Připravte si podle návodu směs na vege burger. Jen použijte o trochu méně vody. Cibuli nakrájejte na velmi drobno a můžete i orestovat. Až směs nabobtná, smíchejte ji s cibulí, česnekem, kořením a lehce dohustěte strouhankou. Dejte na chvíli do mrazáku, aby směs ztuhla. Tvořte menší kofty a obalte jimi grilovací špejli. Grilujte do zlatova. Podávejte s cibulovým salátem, paprikovým dipem a grilovaným pita chlebem.
TIP: Pokud nemáte špejle, vytvarujte z hmoty kuličky nebo malé karbanátky.
Notes
Zdroj: lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.czFoto: Labeta