Vaříme zdravě bez palmového tuku – těstoviny s mozzarellou a hráškem

Vytisknout recept
Palmový a palmojádrový olej není obsažen jen ve sladkostech, jak se spousta lidí domnívá. Je velmi levný a tak ho používá čím dál více společností. V důsledku toho se s tímto tukem setkáváme každý den, aniž to třeba tušíme. Najdeme ho v polovině potravinářských a kosmetických výrobků. Je zodpovědný za ucpávání tepen a jeho konzumace zvyšuje riziko infarktu. Pokud Vám není lhostejné životní prostředí, které velmi trpí vysazováním palem místo původních pralesů v Indonésii a Malajsii, a zároveň chcete udělat něco pro své zdraví, vyzkoušejte tento jednoduchý recept:

Dáme si vařit do osolené vody své oblíbené těstoviny – já Alnatura celozrnné farfalle bio.

Mezitím na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Poté přidáme na proužky nakrájenou šunku a restujeme. Po chvíli přidáme plátky česneku a zelený hrášek, restujeme asi tři minuty, ochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.

Uvařené těstoviny smícháme v míse s lučinou a nahrubo nastrouhanou mozzarellou (část mozzarelly si necháme na ozdobení).
 
Těstoviny servírujeme na talíř, navršíme směs z pánve a doplníme zbylou mozzarellou.

Těstoviny jsou díky sýrům krásně jemné a zelený hrášek jim dodá výbornou svěžest.

Dobrou chuť!

350g - těstoviny
1ks - cibule
200g - šunka s vysokým % masa
4stroužek - česnek
300g - zelený hrášek mražený
200g - lučina light
2ks - mozzarella light
ks - sůl, pepř, provensálské koření
příprava - 5
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila MartinaŠtěpánková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account