Pečený bůček na česneku

Vytisknout recept
Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A není důvod odolávat, jednou za čas si voňavou vepřovou pečínku bez obav dopřejte. Pomalu pečené maso můžete servírovat s chlebem
a hořčicí nebo třeba klasicky s kysaným zelím.
Postup:
  1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  2. Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením.
  3. Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů.
  4. Pečte cca 2 a půl hodiny. Podávejte s šalvějí a čerstvým chlebem.
TIP! Dáváte-li přednost českému česneku, poradíme, kam pro něj! V Družstvu BRAMKO s.r.o. navíc seženete mnoho kvalitních čerstvých surovin, nejen voňavý česnek, který si vysloužil označení Klasa.
1kg - vepřový bůček s kostí a kůží
1ks - žlutá cibule
1ks - červená cibule
1lžička - mletý kmín
1lžička - uzená mletá paprika
1ks - česnek
60ml - olivový olej
1hrst - čerstvá šalvěj
1špetka - sůl
příprava - 30
vaření - 150
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account