Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A není důvod odolávat, jednou za čas si voňavou vepřovou pečínku bez obav dopřejte. Pomalu pečené maso můžete servírovat s chlebem
a hořčicí nebo třeba klasicky s kysaným zelím.
Postup:
- Troubu předehřejte na 170 stupňů.
- Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením.
- Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů.
- Pečte cca 2 a půl hodiny. Podávejte s šalvějí a čerstvým chlebem.
TIP! Dáváte-li přednost českému česneku, poradíme, kam pro něj! V Družstvu BRAMKO s.r.o. navíc seženete mnoho kvalitních čerstvých surovin, nejen voňavý česnek, který si vysloužil označení Klasa.1kg - vepřový bůček s kostí a kůží1ks - žlutá cibule1ks - červená cibule1lžička - mletý kmín1lžička - uzená mletá paprika1ks - česnek60ml - olivový olej1hrst - čerstvá šalvěj1špetka - sůlpříprava - 30vaření - 150