Vánoční zelňačka s uzeným tofu

Vytisknout recept
Zelňačku preferuje každý trochu jinou, jedni dávají přednost bílé, jiní si ji dopřávají s klobásou. Co ale zkusit verzi s tofu.
Kategorie Polévka, Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 2 ks LUNTER TOFU SMOKED
  • 50 g sušené lesní houby
  • 500 g kysané zelí i s nálevem
  • 6 stroužků česneku
  • 200 g rajčatové pyré
  • 3 l zeleninový vývar nebo voda
  • 100 g sušené švestky
  • 3 ks bobkový list
  • 1 čl. sladká mletá paprika
  • 3 čl. uzená mletá paprika
  • 1 čl. mletý pepř
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti chilli
  • něco navíc: rostlinná
  • alternativa klobásy

Instrukce

  • Lesní houby si namočíme večer předem, nebo alespoň na hodinku před vařením do teplé vody.
  • Do hrnce s vodou/vývarem si dáme kysané zelí i s nálevem. Přidáme nadrobno n nakrájený česnek, bobkové listy, rajčatové pyré, sušené švestky, lesní houby a sůl.
  • Vaříme cca 20 minut, následně přidáme uzené tofu nakrájené na kostičky a uzenou papriku.
  • Povaříme 30 minut a v případě potřeby ještě dosolíme.
  • Pro výraznější uzenou chuť můžete přidat rostlinnou alternativu klobásy a podle chuti i chilli, které zvýrazní všechny chutě.

Notes

Zdroj a foto: Lunter

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account