Zelňačku preferuje každý trochu jinou, jedni dávají přednost bílé, jiní si ji dopřávají s klobásou. Co ale zkusit verzi s tofu.
Kategorie Polévka, Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.10 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
2ks LUNTER TOFU SMOKED
50gsušené lesní houby
500gkysané zelí i s nálevem
6stroužků česneku
200grajčatové pyré
3lzeleninový vývar nebo voda
100gsušené švestky
3ks bobkový list
1čl. sladká mletá paprika
3čl. uzená mletá paprika
1čl. mletý pepř
podle potřeby sůl
podle chuti chilli
něco navíc: rostlinná
alternativa klobásy
Instrukce
Lesní houby si namočíme večer předem, nebo alespoň na hodinku před vařením do teplé vody.
Do hrnce s vodou/vývarem si dáme kysané zelí i s nálevem. Přidáme nadrobno n nakrájený česnek, bobkové listy, rajčatové pyré, sušené švestky, lesní houby a sůl.
Vaříme cca 20 minut, následně přidáme uzené tofu nakrájené na kostičky a uzenou papriku.
Povaříme 30 minut a v případě potřeby ještě dosolíme.
Pro výraznější uzenou chuť můžete přidat rostlinnou alternativu klobásy a podle chuti i chilli, které zvýrazní všechny chutě.