Vánoční marokánky od Mlékárny Valašské Meziříčí
Ingredience
- Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání
- 150 g cukru
- 40 g másla
- 2 lžíce medu
- 200 g ořechů mandle, pistácie, pekany
- 60 g hladké mouky
- 200 g kandovaného ovoce
- 350 –400 g hořké čokolády
Instrukce
- Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo a cukr, a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Mícháme do zhoustnutí. Přidáme med, nasekané ořechy a kandované ovoce, vaříme na mírném plamenu další 3 minuty.
- Poté směs stáhneme z ohně a vmícháme mouku a promícháme.
- Na plech s pečicím papírem lžící tvarujeme marokánky, necháme mezi nimi rozestupy.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10–15 minut dozlatova.
- Po vychladnutí je potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout.
- Uložíme na chladné místo nebo rovnou servírujeme.
- Podle velikosti vyjde 20–25 ks. Doba přípravy je přibližně 60 minut.