Vánoční cukroví - Vanilkové rohlíčky

Vytisknout recept
Recepty na vánoční cukroví mám veskrze ještě po své babičce a jak většinou při vaření experimentuji a receptur se nedržím, v případě vánočního cukroví to neplatí, tam ba naopak se snažím nic neošidit a udělat tak, jak se má.
Vanilkové rohlíčky patří v naší rodině k cukroví, které má rád naprosto každý a proto dělám povětšinou ze tří dávek.
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a následně veškeré suroviny spojíme v hroudu těsta. To necháme odpočinout, já většinou do druhého dne.
V jeden den si udělám více druhů těst a druhý den pak věnuji pečení.
Malé rohlíčky buď tvarujeme v dlaních, nebo někdy si i vyválím vyšší plát těsta a vykrajuji je formičkou.
Pečené rohlíčky pak nechám schladnout a vlažné obaluji v moučkovém cukru, do kterého jsem přidala vanilku. Loni jsem polovinu rohlíčků neobalovala, ale jejich konce omočila v rozpuštěné čokoládě a hned to na tácku vypadalo, že mám napečené dva rozdílné druhy.
14 dkg - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
10dkg - máslo
5dkg - mleté mandle
3dkg - moučkový cukr
1ks - vanilkový cukr - sáček
příprava - 15
vaření - 1hod - 2 hod
Kategorie Cukroví
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account