Vánoční cukroví - Linecké cukroví

Vytisknout recept
Máslo necháme změknout a pak veškeré suroviny zpracujeme do hroudy těsta, které necháme odpočinout.
Poté ho válečkem rozválíme na placku a vypichujeme kolečka, nebo podobné tvary. Polovinu koleček pak máme plných, druhou s vykrojeným středem.
Dáme péct a po upečení a vychladnutí plníme pikantním džemem, do kterého pro vůni můžeme kápnout rum. Já většinou slepuji dvěma barevně odlišnými marmeládami, loni jsem slepovala s marmeládou z černého rybízu a se šípkovou, kterou jsme si přivezli z Chorvatska.
Když byly děti menší, slepovala jsem linecké i s různými krémy či Nutellou, nyní ale děláme již jen klasiku.
 
250g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
150g - máslo
100g - moučkový cukr
1ks - žloutek
ks - citronová kůra, vanilka či vanilkový cukr
ks - marmeláda na slepení, ale je možná i jiná náplň
příprava - 15
vaření - 1hod - 2 hod
Kategorie Cukroví
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account