Valašský penicilín

Vytisknout recept
Samozřejmě nejjednodušší by bylo si ho rovnou koupit, asi někde na Moravě. Ale od té doby, co jednou na hory dorazila kamarádka s pravou domácí moravskou slivovicí a tímto nápojem nás okouzlila, stále vzpomínám...
Množství je pro celou horskou chalupu, každý dostane trochu...:D
Slivovice smíchaná s citrónovou šťávou a medem, podávaná teplá!
 
1. Citróny zbavené pecek vymačkáme
2. Šťávu začneme pozvolna zahřívat, přidáme med a občas vše zamícháme
3. Jakmile se med ve šťávě z citrónů rozpustí, sundáme nádobu ze zdroje tepla a přilijeme slivovici
 
Rozlejeme a podáváme, je to lék...:-D *smile*
Na vše, i na zimu...na horách prostě ideální. Radši večer, ne na lyže...:D
 

0,5l - Slivovice
400ml - med
0,5kg - citrón
příprava - 20
vaření - min
Kategorie Nápoje
Uvařila Amanda

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account